‘Dreaming Out Loud’ zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Twee tot drie keer per jaar wordt een studerend of afgestudeerd talent afwisselend uit de discipline Architectuur dan wel Beeldende Kunst uit de Euregio uitgenodigd om een kabinetpresentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.
Beeldende kunst van Lizzie Veldkamp bij SCHUNCK | SCHUNCK

De uitvoering van deze ‘Dreaming Out Loud’ editie werd gepresenteerd met de titel ‘Het ding op haar plek’. Op een openbare verdieping van Schunck namen de beelden een open relatie aan ten opzichte van de ruimte. Een samenspel met de kenmerkende pilaren van het gebouw nodigde uit om de installatie en de omgeving als een geheel te aanschouwen.

De beelden waren grotendeels werken die ontstaan waren vanuit materiaal dat zichzelf had aangedragen. De transportkist en lichtbakken uit het depot van Schunck, regentonnen en resten van verkiezingsborden uit een voormalige expositie van bij Greylight Projects, een oude deur van de zolderkamer van een vriend. De installatie richtte zich daarmee op de karaktereigenschappen van de dingen. Ieder in een bepaalde staat van – of met referentie naar transitie, namen ze hun plek in ten op zichte van elkaar, de ruimte en bezoekers.

Meer documentatie volgt

Back To Top